Uzmanı net konuştu. Hazır olun roket gibi fırlayacak

Dolar tahminleriyle tanınan ekonomist Selçuk Geçer, bu sefer belirli bir kripto para biriminin rekor kıracağını söyledi.

2024 yılının başında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF’sini onayladığını duyurmuştu.

Bu haberin ardından Bitcoin, 3 aylık süreçte rekor kırarak 69 bin dolardan 73 bin dolara yükselmişti.

Benzer bir yükselişin bu sefer Ethereum için öngörüldüğü belirtiliyor.

ETHEREUM’UN GELECEĞİ İLGİ ÇEKİYOR

Son günlerde SEC’nin Ethereum ETF’sini onayladığı duyuruldu. Bu onayın ardından Ethereum’da bir yükseliş gözlendi. Ancak, Ethereum’un geleceği şimdiden merak konusu olmaya başladı.

KRİPTO PARALARDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

‘Halving’ dönemi olarak bilinen kripto para piyasasındaki boğa sezonu başladı. Bu süreçte, bitcoin ve diğer kripto paraların üretim hızında azalma yaşanacak.

Bu arz düşüşü nedeniyle, önümüzdeki bir yıl içinde kripto paralarda rekor seviyelerde yükselişler öngörülüyor.

ROKET GİBİ FIRLAYACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer ile birlikte Ethereum’un mevcut durumunu değerlendirdi. Geçer, Ethereum’un şu anda 3,810 dolar seviyesinde işlem gördüğünü ifade etti.

Geçer’e göre, Ethereum’un yıl sonunda 7,000 dolar seviyesine ulaşması bekleniyor. Gökalp İçer ise Ethereum analizlerinin 10,000 dolar civarında olduğunu belirtti, ancak kendi tahmininin 7,000 dolar olduğunu dile getirdi.

HALVİNG NEDİR?

Halving terimi, kelime anlamıyla yarılanma anlamına gelir. Kripto para birimleri madenciliği (Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin vb.) sırasında blok başına düşen ödülün belirli aralıklarla yarıya indirilmesini ifade eder.

Madencilik, kripto para birimlerinin üretilmesinin yanı sıra blockchain sistemindeki transferlerin de onaylanması için gereklidir. Madenciliğin sona ermesi veya işlemlerin yavaşlaması, sistemin kullanılabilirliğini etkileyebilir.

Kripto para birimlerinin madencilik yoluyla üretildiği tüm sistemlerde, üretilecek birim sayısı belirlenmiştir ve belirlenen miktarın üzerinde birim üretilemez. Bu şekilde, kripto para birimlerinin fiyatını belirleyen temel unsur olan arz-talep dengesi korunur ve enflasyonun önüne geçilir.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir